Про це він розповів у блозі Олеся Донія.

«Нашу податкову систему практично неможливо виконати такою, як вона є. Вона створена так була за часів Ющенка, потім вдосконалилася за часів Януковича, що виконати всі вимоги наявної податкової системи майже неможливо», - зазначає Павло Себастьянович.

Як він розповідає, для цього за часів Януковича сама податкова система створила обналічки, податкові ями. Тобто, пояснює гість програми, це були системні обналічки, через які можна було перевести у готівку гроші на зарплатню, тобто не сплачувати зайві податки на додану вартість, на прибуток, на зарплатню. До того ж, додає підприємець, частина від цих обналічок навіть йшла до бюджету.

За його словами, так було до Майдану, потім прийшов Порошенко, прийшли західні донори, вони знали, що із цією системою потрібно щось робити. Як зазначає гість програми, вони зменшили навантаження на Фонд оплати праці, тобто до того десь 80% від бюджету потрібно було платити із зарплати, зараз зробили десь 40%.

«Невеличке полегшення, але все одно схеми залишилися, тому що сама податкова служба так була створена, такий дизайн, щоб там ПДВ зникав і була можливість перевірок. І так існує досі, ніхто ж не реформував податкову службу», - констатує Павло Себастьянович.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман пояснив, що, отримавши ордер на арешт, путін став недієздатним президентом, тому мета №1 – зняти його.

Також Знай.ua писав про те, що Корнієнко розповів, як зміниться українська політика в ЄС.