Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

За словами експерта, наприкінці минулого року тенденція була дуже гарна, у грудні ми побачили, що інфляція зменшувалася, так само було і на початку цього року. Як він зазначає, в МВФ і НБУ навіть почали говорити, що показники будуть менші, ніж очікується.

«Але підрив ГЕС, майбутнє подорожчання електроенергії, зупинка зернової угоди, повернення з 1 липня ПДВ на паливо, який відміняли, – все це дасть негативну складову, що буде детонатором збільшення інфляції. На жаль, ми не можемо на це впливати», - пояснює Георгій Біркадзе.

З іншого боку, зазначає експерт, є й хороші новини, зокрема ті, що наші партнери і друзі, США і Євросоюз підтримують Україну і надавали, надають і будуть надавати фінансову допомогу.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чи може Китай змусити США перестати допомагати Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Мельник розповіла, чому включаються наші минулі життя і що нас тригеріть.