Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Геополітично вони (ред. – Китай і США) продовжать своє суперництво. Це ми вже бачимо за китайською експансією в Азії, в Африці, вона у м'якій формі. Тим паче, що китайці зуміли знайти ключі до інтересів політичних лідерів далекого Півдня», - зазначає Андрій Золотарьов.

Як розповідає експерт, МВФ, даючи гроші, ставить ще й політичні умови, тобто ми вам фінансування, а ви повинні зробити те й це, що не дуже подобається не лише диктаторам, а й режимам, які мають ознаки демократії.

«А ось китайці дають гроші, інвестують, не виставляючи жодних політичних умов. Щоправда, завозять ще й китайців, китайська присутність стає дуже помітною», - наголошує Андрій Золотарьов.

Зокрема, розповідає він, призабута Руанда, яка ще 20 років тому була у всіх на слуху через різанину, сьогодні показує вражаючий економічний розвиток. До того ж, додає гість програми, не останню роль у цьому відіграє Китай.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дубина пояснив, що заважає Україні змінюватись.

Також Знай.ua писав про те, що Постернак розповів, чи найняла росія сирійських найманців до своєї армії.