Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«Є позитивістська концепція права, а є природно-правова модель. Чим відрізняється позитивістська концепція? Це воля правлячої верхівки, і вона жодним чином не пов’язана з мораллю. Позитивістська концепція – це воля правлячого класу, але носієм моралі не є правлячий клас», - повідомив Анатолій Якименко.

За словами публіциста, згідно з позитивістською концепцією, носієм моралі є тільки народ. Саме тому вважається, що право – це інтегральна воля народу. Як зазначив Анатолій Якименко, інтегральна воля народу – це саме усвідомлена дія, яка продиктована сумлінням, а не просто бажання людини.

«Тобто, якщо людина прийшла й висловила своє бажання в кабінці для голосування, - це тільки бажання, це не воля народу. Якщо суму голосів можна буде прирівняти до волі народу, то це вже зовсім інша історія», - заявив Анатолій Якименко.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Георгій Біркадзе розповів, чи збільшиться в Україні рівень інфляції і коли.

Також Знай.ua повідомляв, що Ельвіра Кириленко розповіла, як Кабмін планує посилити «переслідування» боржників: «Новий спосіб боротьби».