Про це він розповів у своєму блозі.

«Якість надання медичної допомоги напряму залежить від якості кадрового потенціалу. До цього питання не приділяється жодної уваги. Держава взагалі не цінує підготовку, прагнення і бажання абітурієнта, а потім і випускника», - зазначив Анатолій Якименко.

За словами публіциста, такий підхід в медичній освіті негативно впливає на компетентність і на якість медичної допомоги.

«Не можна очікувати якості надання медичної допомоги від інтерна, у якого були прагнення стати хірургом, але його зробили паразитологом чи дієтологом», - підкреслив Анатолій Якименко.

На думку експерта, державі варто переглянути модель освіти медичних фахівців, адже теперішня система не ефективно розподіляє людський ресурс, що призводить до кваліфікаційних втрат системи загалом.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков розповів, що зараз заважає контрнаступу ЗСУ.

Також Знай.ua повідомляв, що громадський діяч Володимир Воловодюк розповів про самоорганізацію українців на початку війни.