Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як розповідає експерт, вони говорили про ці шахти ще з початку російської окупації Донбасу, зокрема, це шахта «Юнком», де за часів Радянського Союзу проводили підземні ядерні випробування, але там усе дійсно закапсульовано.

«Вже життя показало, що вони взагалі нічого там не робили з 2014 року. Вже пройшло 9 років майже, нічого не сталося, так що воно там тримається», - констатує Євген Хлобистов.

Водночас еколог зазначає, що моніторинг над цими шахтами там ніхто не здійснює: росіяни цим не займаються, а українців туди не пускають. Тим не менш, стверджує він, радіаційне випромінення за допомогою супутникового моніторингу проводиться і це можна прослідкувати. Отже, констатує гість програми, якби там був суттєвий витік радіації, це було би зафіксовано, такі технології існують.

«Але тут уже питання не в українських супутниках, світ відкритий, супутниковий моніторинг проводиться, дистанційне зондування проводиться, і, якщо би там був суттєвий витік радіації, його би помітили обов’язково, і це не було би приховано», - стверджує Євген Хлобистов.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман заявив, що провести вибори в Україні під час воєнного стану – це означає порушити Конституцію.

Також Знай.ua писав про те, що Хлобистов розповів про наслідки аварії на Каховській ГЕС.