Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами еколога, вода дуже важлива для нашого життя, це найбільш цінний природний ресурс, значно цінніший за нафту, за газ, за будь-що, ціннішого немає нічого.

«(ред. – Україна) забезпечена, але вже є дефіцит. Вже спостерігається дефіцит якісної питної води, але Україна ще відноситься до тих держав, які мають гарний рівень забезпечення якісною питною водою на відміну від інших. Є країни тотального дефіциту якісної питної води – це Близький Схід, арабські країни. Там тотальне опріснення морської води, тобто вони вживають штучно мінералізовану воду на всіх етапах своєї життєдіяльності. Але це не дуже корисно для організму. Найбільш цінна вода – джерельна», - розповідає Євген Хлобистов.

Щодо великих міст, пояснює гість програми, то мінералізація після зворотного осмосу – це теж трохи штучно, але це наша плата за комфорт проживання у великому місті. Вихід, міркує він, - це життя у селищі, де є криниця, можна зробити свердловину, але все одно треба відслідковувати періодично якість води. Зокрема, пояснює експерт, погано, якщо вода має хоч якийсь смак, наприклад, якщо солодкий – то туди потрапили нітрати, що шкідливо для здоров’я, тобто треба копати глибше.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, як зупинити росіян від теракту на ЗАЕС.

Також Знай.ua писав про те, що Хлобистов розповів про наслідки аварії на Каховській ГЕС.