Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Українці з 1 липня зможуть отримувати компенсації за придбання лікарських засобів за програмою «Доступні ліки». Йдеться про препарати, придбані за електронним рецептом», - повідомляє Катерина Котенкова.

Як вона розповідає, лікарі видають більшість рецептів сьогодні саме в електронному вигляді, але аптеки працюють як із е-рецептами, так і з паперовими. Водночас журналістка зауважує, що для жителів територій, які тимчасово непідконтрольні Україні або на яких ведуться активні бойові дії, залишається право використання паперового рецепту у рамках програми «Доступні ліки».

«Доступні ліки» - це урядова програма, яка забезпечує повну або часткову оплату вартості деяких лікарських засобів із бюджетних коштів», - пояснює Катерина Котенкова.

За її словами, завдяки електронним документам можна виключити ризик допущення механічних помилок і дозволити здійснити фактичний перерахунок за відпущені лікарські засоби. Також, додає журналістка, пацієнти не зобов’язані кожні 30 днів приходити до сімейного лікаря і отримувати рецепт на лікарські препарати, які випускаються згідно з програмою відшкодування, адже у разі необхідності повторний е-рецепт можна буде отримувати дистанційно.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, для чого вагнерівці пішли у білорусь.

Також Знай.ua писав про те, що Табах прокоментував ситуацію з 11 військовополоненими ЗСУ.