Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як зазначає журналістка, українські паперові паспорти-книжечки зразка 1994 року загалом не мають терміну дії, громадяни можуть користуватися ними безстроково. Але багатьом українцям, повідомляє вона, все ж таки доведеться з 1 серпня в обов’язковому порядку поміняти свої паперові паспорти на ID-картки. Усі деталі, додає журналістка, розповіли у пресслужбі МВС.

«Отже, обмін паспортів стане обов’язковим для громадян, які вчасно не вклеять нові фотографії у свої паперові документи. Тобто йдеться про українців, яким виповнилося 25 і 45 років у період епідемії коронавірусу в Україні», - повідомляє Катерина Котенкова.

Як відомо, розповідає журналістка, власникам паперових паспортів-книжечок потрібно оновлювати свої фотографії у документах у 25 і 45 років. Однак, додає вона, у період коронавірусу цю вимогу скасували, а тепер, після офіційного завершення епідемії вимогу відновили.

«Якщо вам виповнилося 25 або 45 років у цей період, вам необхідно вклеїти фото до 1 серпня 2023 року. Якщо фотографія не буде вклеєна, паспорт підлягає обміну на ID-картку. Тому в МВС закликають громадян уважно вивчити свої документи і виконати їх оновлення», - підкреслює Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова повідомила, що наступного року перестане діяти заборона на продаж землі юридичним особам та обмеження за площею продажів.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про нові обмеження щодо пенсійних виплат.