Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Серпневе нововведення: люди не зможуть через термінал поповнити рахунки, картки, переказати гроші. Із серпня поповнити рахунки у терміналах можна буде тільки після того, як ввів свій мобільний номер. Це не просто хтось сказав, є вже постанова щодо готівки, все це прийняв Нацбанк», - повідомляє Катерина Котенкова.

Як зазначає журналістка, нововведення Нацбанку дуже стурбувало багатьох людей, зокрема тих, хто отримує зарплату неофіційно. Вона пояснює, що банк не схвалить заробітну плату в конверті, але якщо клієнти регулярно отримують однакові суми і не здійснюють підозрілих операцій, тут проблем бути не повинно.

Тобто, розповідає журналістка, коли громадянин відкриває рахунок, він повинен вказати достовірну інформацію, якщо ж це картка для отримання зарплати, а насправді щодня ви отримуєте перекази за надання будь-яких послуг, ви ризикуєте привернути увагу фінансового моніторингу. Якщо ж операції проводяться на зазначену суму, додає вона, необхідно обов’язково пояснити банку походження цих коштів.

«Джерело свого доходу підтверджується довідкою про зарплату або попередній заробіток, також можна надати документ про продаж чи здачу в оренду майна», - зазначає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вігірінський розповів, чи реально продовжити зернову угоду без гарантій з боку рф.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про нові обмеження щодо пенсійних виплат.