Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Наступний осінньо-зимовий період може виявитися для українців ще важчим, ніж попередній. Тривалі відключення електроенергії відновляться і людям знову доведеться сидіти без світла, причому не тільки без світла, а без опалення і водопостачання. Тому людям радять, ще поки тепло, підготуватися до цього. Своїми міркуваннями щодо майбутньої зими діляться експерти у галузі енергетики. Дуже-дуже багато різних думок, але переважно всі кажуть, що буде важко», - повідомляє Катерина Котенкова.

За словами журналістки, енергетики можуть не встигнути до холодів відновити енергосистему у тому вигляді, у якому вона була раніше. До того ж, додає вона, є побоювання щодо ЗАЕС, якщо вона не повернеться до української енергосистеми, то генерації в осінньо-зимовий період може не вистачити, а імпорту електроенергії може не вистачити на покриття браку.

«Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук каже, що з кожним зниженням температури споживання буде все більшим і більшим. Тому, чим холодніше буде ставати, чим більше буде зростати споживання електроенергії, і все це призведе до неминучого дефіциту», - зазначає Катерина Котенкова.

Тому, повідомляє вона, українцям радять не позбуватися генераторів, павербанків і інших накопичувачів енергії, які вони вже купили минулого року, оскільки є ймовірність, що все це знадобиться і цієї зими. Як пояснює журналістка, є побоювання, що з настанням холодів росія знову візьме на приціл об’єкти енергетики і будуть нові пошкодження.

Популярні новини зараз
Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла, кому доведеться 1 серпня міняти паперовий паспорт на ID-картку.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про серпневе нововведення щодо переказу коштів через термінали.