Про це він розповів у своєму блозі.

«Координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі заявив в інтерв'ю каналу Fox News, що F-16 надійдуть в Україну скоріш за все до кінця року. Це вперше, коли офіційно співробітник адміністрації Білого дому не просто говорить про F-16, а називає конкретний термін поставок F-16. Це дуже круто», – повідомляє Михайло Шейтельман.

Щодо F-16, розповідає експерт, йому багато військових експертів говорили, що це не так важливо для контрнаступу, якщо ЗСУ матимуть дуже багато артилерійських снарядів, вони цілком можуть замінити винищувачі. За словами політтехнолога, це реально працює у сучасній війні, яку ми ведемо з росією.

«Це були наші українські військові експерти, і нарешті про це заявив Джон Кірбі. Джон Кірбі сказав, що вони не вважають, що лише F-16 можуть змінити ситуацію на полі бою. Він додав, що зараз Україна потребує великої кількості артилерійських снарядів. Тобто Кірбі підтвердив, що збільшення поставок снарядів замінює F-16», - розповідає Михайло Шейтельман.

Звичайно, міркує він, для нас було б добре й те, й інше, але одне іншим, фактично, можна замінити. Тому, повідомляє експерт, Україні зараз збільшують поставки снарядів. Зокрема, продовжує він, Джейк Салліван заявив, що щомісяця нам збільшуватимуть поставки снарядів, тому що США щомісяця збільшують виробництво. Водночас Британія, додає політтехнолог, повідомила, що вона передала у 15 разів більше снарядів Україні, ніж розраховувала, тож тенденції позитивні.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кушнір розповіла, хто найбільше постраждає через зупинку зернової угоди.

Також Знай.ua писав про те, що Золотарьов розповів, чому республіканці в США хочуть швидше посадити росію та Україну за стіл переговорів.