Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Всі ці організації, починаючи він Міжнародного комітету Червоного Хреста і закінчуючи Amnesty International, значно більше чомусь тут в Україні уваги приділяють, ніж вони би мали приділяти на окупованих територіях, де і створюється основний масив воєнних злочинів росіян. А там ні, там не можна, їх туди не пускають, вони не знають. Тобто захистити українських дітей вони не можуть, українських цивільних не можуть, потрапити у зону, яку росіяни затопили після підриву греблі, вони не можуть, їх не пускають, а вивезти українських дітей у білорусь вони можуть», - міркує Валентин Гладких.

За словами експерта, це все потягне за собою переоцінку всіх цих організацій, їхньої значущості, важливості і фактично ефективності. Як він зазначає, вони фінансуються якимись приватними спонсорами, вони отримують фантастичні зарплати, хоч там, звісно, і є люди, які дійсно віддані своїй справі, які дійсно живуть цими ідеалами, але це не змінює сутності цієї організації як такої.

«Нинішня ситуація потягне за собою з неминучістю перегляд системи міжнародних відносин і тих інститутів, які цю систему обслуговують, так само цей процес торкнеться і всіляких організацій, починаючи від Greenpeace (де він, до речі?), і багатьох інших потужних, які чомусь з’являються доволі вибірково, от тут бачу, тут вже не бачу», - пояснює Валентин Гладких.

Як зазначає гість програми, можливо, білоруський Червоний Хрест справді впевнений, що робить шляхетну справу, коли вивозить дітей із зони бойових дій у більш безпечне місце, у білорусь. Так, констатує він, справді білорусь – безпечніше місце, ніж зона бойових дій, але вони не ставлять питань, чому в Україні утворилася зона бойових дій, де батьки цих дітей, чи проводить росія примусову паспортизацію, наскільки добровільні такі вивезення.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман пояснив, що у сучасній війні, яку ми ведемо з росією, артилерійські снаряди можуть замінити F-16.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, як сьогодні потрібно витрачати бюджетні кошти.