Про це вона розповіла на своєму каналі.

«Уряд також погодив постанову №600, якою визначив порядок надання компенсації за знищені під час війни об'єкти нерухомості. При цьому, згідно із законом №7198, видаватимуться як гроші, так і сертифікати, тобто будуть 2 види компенсації. Житловий сертифікат видаватиметься, відповідно, за зруйновану квартиру», - розповідає Ельвіра Кириленко.

Як вона повідомляє, гроші чи сертифікат на спеціальний рахунок видаватимуться на зруйновані приватні будинки. За рахунок першого сертифікату, продовжує авторка каналу, який видаватиметься як компенсація за зруйновану квартиру, протягом 5 років від дня видачі цього документа можна буде купити квартиру чи будинок, а також стати інвестором у будівництво.

За її словами, компенсацію, тобто гроші, які видаватимуться за зруйнований приватний будинок, можна буде витратити або на будматеріали та самостійно відремонтувати свій будинок, або ж замовити відповідні послуги на цю суму, яка вам буде доступна.

«Як визначатиметься розмір компенсації? Для цього Кабмін визначив формулу, за якою вираховуватиметься кількість грошей, які потрібні тій чи іншій людині, бо, зрозуміло, у всіх компенсація буде абсолютно різною за сумою», - підсумовує Ельвіра Кириленко.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гладких пояснив, чому білоруський Червоний Хрест не має права вивозити українських дітей.

Також Знай.ua писав про те, що Стус назвав докази народження української політичної нації.