Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Сама будівельна сфера втягує в себе 27 суміжних галузей. Якщо будівництво взагалі припиниться в Україні, це, на мою думку, буде повною зупинкою економіки. Як люди збирають зерно і отримують хліб, так і будівництво з 27 суміжними галузями отримує зарплати, перспективи діяльності. Багато об’єктів, які активно будувалися і у які інвестували до війни, у перші пів року війни були для багатьох безперспективними фактично», - пояснює Віктор Лещинський.

Як він повідомляє, насправді війна з новими нормами здорожчить будівництво, собівартість квадратного метра. Також, зазначає гість програми, вийшла пряма норма, яка вказує на те, що у кожному житловому масиві, будинку має бути бомбосховище. За його словами, ДСНС чітко контролює це, не можна відкривати навіть заклади освіти, садочки чи школи, якщо вони не забезпечать елементарного укриття.

Щодо елементарного укриття, зауважує він, то часто їх влаштовують у паркінгу, але він не може задовільнити соціальні потреби населення, система вентиляція не може вмістити велику кількість людей, там немає опалення взимку. Тим не менш, констатує гість програми, як елементарне укриття від прямого влучання снаряду чи уламків паркінг підходить, але на дуже короткий період часу.

«Елементарне укриття прописане нормативно, але фактично нормативів під нього нема. Але є така позиція елементарного укриття. Тобто без елементарних укриттів там, де тимчасово можуть сховатися діти з викладачами, ці об’єкти навчання не повинні функціонувати з 1 вересня. Також це стосується і закладів охорони здоров’я, і культури. Тобто ми вже переходимо на ту стадію, коли Україна як країна повинна вже і жити, і відновлюватися з позиції безпеки людини», - підсумовує Віктор Лещинський.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вігірінський розповів, навіщо лукашенку посилати вагнерівців до Польщі.

Також Знай.ua писав про те, що Тизенгаузен розповів, чи готова Польща до можливих провокацій вагнерівців.