Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Систему підготовки через те, що у нас активна фаза постійно, ухвалили рішення стиснути. На мою думку, це правильно, тому що, якщо взяти гуманітарію, то частину можна викинути. Навіщо вчити устави? Треба витяжку з цього уставу знати. Наприклад, караульний статут написаний кров’ю, все написане практично кров’ю. Я не кажу, що їх не треба вчити, але треба певні витяги, це вчити», - пояснює Олександр Хмара.

Окрім цього, продовжує інструктор, бійців потрібно більше розвивати за фахами. Тобто, констатує він, індивідуальна підготовка має бути така, як в університеті: перші 2-3 роки всі вчаться разом, а потім за фахом, тільки бійцям для фронту потрібно підготуватися дуже швидко, а далі – мінометка, артилерія, тощо.

«Є ази, наприклад, топографію мають знати всі, користуватися індивідуальною зброєю, якщо вам її видали і вона ваша, ви маєте знати її від А до Я», - зазначає Олександр Хмара.

Щодо програми центру «Х.М.А.Р.А.», розповідає він, то терміни навчання залежать від задач, але взагалі це 5 днів. А перший пункт їхньої підготовки, повідомляє інструктор – це МПЗ – морально-психологічне забезпечення, і МПС – морально-психологічний стан бійця, так проходить первинна фільтрація.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співак повідомив, що Захід зараз намагається всіма силами стримувати БРІКС від розширення.

Також Знай.ua писав про те, що Дубина прокоментував зміну герба «Батьківщини-матері».