Про це він розповів на своєму каналі.

За словами експерта, БРІКС росте і розростається економічно, політично, з військової точки зору, він стає найпотужнішим антизахідним блоком. Тим паче, додає він, Єгипет чітко подав заявку на вступ у БРІКС, йде якесь приєднання Аргентини та пари країн Близького Сходу. Але відразу, повідомляє експерт, попрацювала американська дипломатія, внаслідок чого Індія та Бразилія виступили проти введення банком БРІКС нової валюти.

«Коротше кажучи, це успішна американська дипломатична місія, вони досягли певного успіху. Це не розкол усередині БРІКС, але це певне уповільнення об'єднання, яке надто швидко набирає обертів», - стверджує Дмитро Співак.

Тепер же, констатує він, чекаємо на відповідь від Китаю та росії у бік Бразилії та Індії. До того ж, зазначає експерт, Індія багато купує російської нафти, переробляє та продає за колосальні гроші, а світові експерти кажуть, що у найближчі 2-3 десятиліття Нью-Делі як економіка може вийти чи не на другий план. Що стосується росії, додає він, то західні аналітики кажуть, що Пекін забезпечує москву взагалі всім необхідним.

«Про що це говорить? Китаю так потрібні ці гроші? Ні. Це говорить про геостратегічне співробітництво та партнерство. І весь західний світ із настороженістю готується до візиту путіна до Сі, бо не про футбол вони поговорять і не про вдалий дебют Мессі в «Інтер Маямі». Готується там якийсь пакет угод і щось підписуватимуть у технологічній сфері, у військово-промисловому комплексі, точно росія допоможе Китаю за ядерними програмами, тощо», - пояснює Дмитро Співак.

Популярні новини зараз
На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Табах розповів, які прийоми відволікають нас від війни.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, хто в Африці підтримує путіна.