Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Найближчим часом очікується ще більш різке подорожчання товарів і послуг. Стрибок цін стане результатом повернення з 1 серпня податків, які діяли у довоєнний час. Казали, що піднімуть у червні, липні, потім у серпні все ж таки підняли», - зазначає Катерина Котенкова.

Як розповідає журналістка, президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт, згідно з яким скасовується спрощена система оподаткування на 2%, також поновлюються перевірки бізнесу. Тому, констатує вона, бізнес почне переглядати свої ризики і рівень економічної ефективності, унаслідок чого незабаром ми можемо очікувати на зростання споживчих цін.

«З 1 серпня податок у 2% для третьої групи скасовується, тобто всі суб’єкти господарювання будуть змушені повернутися до системи оподаткування для них щодо запровадження пільг, тобто більшість була платниками ПДВ. За словами експертів, їх товари та послуги одразу подорожчають десь на 20%», - повідомляє Катерина Котенкова.

Тобто, додає журналістка, закон набирає чинності з 1 серпня, тому вони не можуть обрати іншу систему оподаткування. Справа в тому, зазначає вона, що добровільний вибір оподаткування групи проводиться за 15 днів до початку кварталу.

Популярні новини зараз
Поки країна воює, син голови Одеського ТЦК Юрія Пуйка відпочиває в Туреччині та отримує пенсію "заднім" числом Віталій Сухович: у найбагатшого лісника знайшли мільйони доларів Перевірка військових документів: поліція та ТЦК отримали нові повноваження Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тизенгаузен розповів, з якою метою було організовано зустріч країн у Саудівській Аравії.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, навіщо росія пригрожує провокаціями на кордонах із ЄС.