Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Хочу вам пояснити і нагадати, що Грузія, де я народився, у Радянському Союзі була найбільш корумпованою країною. Але Саакашвілі (я його не підтримую і вважаю, що він має бути за ґратами чи на домашньому арешті) зміг за 9 років знищити корупцію», - зазначає Георгій Біркадзе.

За словами експерта, у роки правління Саакашвілі у Грузії також була корупція, але її не було внизу і на середньому рівні. Тому, переконаний він, коли кажуть, що корупцію побороти неможливо, йдеться лише про відсутність бажання, але не про можливості.

«Я керував районом 6 місяців і 6 днів, я вам клянуся, що у мене думки жодної не було, аби взяти гроші, я допомагав усім, хто зі мною працював. І це було моє бажання, я прийшов і відразу сказав, що ніхто не бере ніяких грошей. Я знав, де які корупціонери сиділи в адміністрації, викликав і сказав, що, якщо я ще раз почую про гроші, відірву голову», - розповідає Георгій Біркадзе.

Як зазначає експерт, насправді і у Європі, і у США є корупція, але йдеться про зовсім інші масштаби. Зокрема, пояснює він, якщо говорити про США, то там, якщо людина вкрала телефон, їй загрожує 10 років, а якщо людина вкрала телефон у держави, їй загрожує 20 років із конфіскацією майна. Тому, переконаний експерт, якщо людина вкрала гроші з бюджету, а це наші з вами гроші, то вона має отримати покарання утричі жорсткіше, аби відбити у майбутньому будь-яке подібне бажання.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Лісний пояснив, якою має бути нова архітектура світової безпеки.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи можна сьогодні знизити податки і хто повинен їх сплачувати.