Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Українським енергетикам доведеться вдаватися до планових відключень електроенергії, це розуміють усі. Але цього можна уникнути, якщо підвищити тарифи на електроенергію. Іншого виходу немає, оскільки електрики вже не вистачає», - заявляє Катерина Котенкова.

Як нагадує журналістка, попереду опалювальний сезон, під час якого будуть різко підвищуватися витрати електроенергії. Щодо цього, повідомляє вона, свій прогноз дав директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко, у себе на Facebook він дав розгорнутий аналіз стану справ в енергетиці країни і роз’яснив, чому третього шляху для України не існує.

Журналістка пояснює, що російські ракетні атаки пошкодили багато об’єктів генерації, відновити їх до холодів не вдасться, в цей опалювальний сезон Україна зайде зі слабшою енергетичною системою. До того ж, нагадує вона, вже цього серпня наші енергетики вдалися до рекордного імпорту електроенергії, Україна просила аварійну допомогу у сусідів, але їхні ціни набагато вищі за наші.

«І в цій ситуації вибір для вітчизняних енергетиків невеликий – або підвищувати тарифи на електроенергію для підприємств, а, можливо, і для населення, або розпочати планові відключення електрики. Але ж ви розумієте, якщо підвищать для підприємств, це автоматично буде відбиватися на цінах і послугах», - пояснює Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки Начальник Одеського ТЦК запевнив, що "бусифікації" поменшало: "Треба викорінювати це слово" Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно Німеччина запровадила новий статус для українців: дозволять залишитись в країні назавжди
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, як нам провести вибори в Україні наступного року.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, чи буде індексація пенсії наступного року.