Про це він розповів на каналі «Політика і світ».

«Я не говорю про лібералізм як про ідеологію 18-19 століття, коли було прагнення звільнити людину від усіх оков, я говорю про те, у що лібералізм перетворився. У лібералізмі вже закладене слово «liberty». Це українською можна перекласти як свавілля, тобто свобода, незважаючи ні на що», - повідомив Сергій Чаплигін.

За словами філософа, лібералізм почався тоді, коли людина почала звільнятися від Бога, від монархії, від феодальних станів тощо. Як зазначив Сергій Чаплигін, відбувалося звільнення людини настільки, щоб її нічого взагалі не обтяжувало і не тримало. І часто це доходило навіть до абсурду.

«Тобто тут ми говоримо не в політичному, а у філософському контексті. І врешті-решт це доходить до того, що людину звільняють від самої людини, від тієї конституції, структури, яка визначає все людське», - заявив Сергій Чаплигін.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: життя кардинально зміниться Пенсія "зависне" в банку: кому з українців можуть заблокувати картки Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, публіцист Олександр Новохатський пояснив, завдяки кому сьогодні існує український соціальний простір: «Не завдяки державі».

Також Знай.ua повідомляв, що надзвичайно швидко може зникнути: політтехнолог Олександр Кочетков пояснив, що таке незалежність та як її вберегти.