Про це він розповів на каналі «UKRAINE THE BEST».

«Це був такий острівець у нашому інституті, дехто його не розумів як особистість, але йому вдалося зберегти лінію саме нового мислення. Він був іноді в душі більш молодим, ніж інші викладачі, які були набагато молодші за нього, а йому було вже за 70, коли він викладав», - зазначає Віктор Сидоренко.

Як розповідає експерт, це був кінець 1970 і, як казав сам Борис Косарев, тоді була заздрість між колегами, один на одного вони писали доноси і одного разу його самого викликали у Комітет державної безпеки писати якесь пояснення. За його словами, Косарев почав по колу на листочку писати «Лауреат сталінської премії», яким, до речі, якраз і став, і вийшло сонечко, після чого його відпустили.

Загалом же, каже гість програми, викладав Борис Косарев цікаво, просив принести учнів 100 відтінків білого або давав робити інтарсії, зокрема, йому самому випав портрет Карла Маркса, і він не дозволяв нічого підфарбовувати, хотів, щоб усе було натурально.

«Це було входження взагалі в мистецтво. Наприклад, хтось питає мене, чому я займаюся скульптурою, проєктуванням, живописом, фотографією, відео, а тому що у Косарева взагалі не було цих запобіжників щодо того, чим ти займаєшся, головне – чи можеш ти це написати. Він питав, чого ти це малюєш, якщо можеш написати словами, значить, тобі це не треба, це не візуальний продукт, це продукт літературний», - розповідає Віктор Сидоренко.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, чому в Україні досі немає заводів з виготовлення патронів і дронів.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, як провести трансформацію України.