Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, у нас чомусь багато хто злякався приїзду Блінкена, що нас змушуватимуть йти на перемир'я, віддавати росіянам території, капітулювати. Проте, нагадує політтехнолог, коли він приїжджав торік у жовтні, щось ніхто такого не говорив, зараз у нас той же держсекретар США так само приїхав у місто, яке під постійними обстрілами росіян, до речі, якраз на день приїзду Блінкена була найпотужніша ракетна атака по Києву.

«А ми що, не раді? Людина приїхала продемонструвати вкотре солідарність, а зайвого не буває в такій ситуації. Людина поїхала особисто оглядати на Чернігівщині підвал, де тримали сотні мирних жителів, одну з найбільших тортур за всю історію цієї війни, де занапастили десятки мирних людей, від того, що у них не було води, їжі, вони померли. Тобто людина приїхала, зокрема, з місією підтримати Україну, але окремо оголосила пакет військової допомоги», - пояснює Михайло Шейтельман.

Як він розповідає, Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги на 600 мільйонів доларів: це обладнання для підтримки зміцнення систем ППО, додаткові боєприпаси для HIMARS, засоби РЕБ, боєприпаси для розмінування та знищення перешкод, обладнання для розмінування. Але найцікавіше, зазначає експерт, це те, що за день до цього США також оголосили про пакет військової допомоги на суму 175 мільйонів доларів, до якого, зокрема, увійшли боєприпаси зі збідненим ураном.

«Два дні поспіль уже пакети. До речі, за день до цього 5 вересня вийшов німецький пакет військової допомоги, і ще один пакет, у якому було 100 із чимось бронетранспортерів. І це все за один тиждень. Ми вже щодня отримуємо пакет допомоги. Олексій Резніков (дякую ще раз за те, що він 557 днів був з нами як міністр оборони) сказав, що у 100 мільйонів доларів нам обходиться війна на день. Як бачите, пакети допомоги на день більші, ніж 100 мільйонів доларів. Тому сподіваюся, що на полі бою наші бійці будуть забезпечені всім», - підсумовує Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, як покарати чоловіків, які втекли від війни за кордон.

Також Знай.ua писав, що Малеєв розповів, як політики мотивують бізнес інвестувати в Україну.