Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, якщо навіть подивитися у Вікіпедії, то демократія, яку Україна сьогодні відстоює на фронті, це не тільки вибори, як багато хто думає. Це, додає він, також і виборні державні посади, чуйність уряду, зміна влади, загальне охоплення громадянства, автономія громадських організацій, розвинене громадянське суспільство, доступ до альтернативних та незалежних джерел інформації.

«Коли нам кажуть, що треба домовлятися із росіян, приходити до компромісу, я згадую принципи демократії. Як ви можете таке пропонувати, адже на окупованих росією території демократії немає? Тобто ви пропонуєте подарувати росіянам якусь територію та мешканців цих територій позбавляти прав людини, позбавити їх права на демократію? Явно це демократія, що худне, таке пропонує», - пояснює Михайло Шейтельман.

За його словами, сьогодні ми спостерігаємо, як худне демократія, тобто вона стає гіршою, меншою, вже вона втрачає у вазі на світовій арені. Зокрема, констатує політтехнолог, сьогодні світ ділиться, тоталітарні країни на боці росії, а Захід – на нашій. Проте, зазначає він, ми бачимо, що багато країн, які нас підтримують, іноді дають недостатньо чи надто повільно, вони мають пам'ятати, що захищають не лише українців, а й демократію.

«Тому я за повну демократію, за таку демократію, яку проповідує, наприклад, Борис Джонсон, який того тижня виступив із запеклими гаслами і закликав виділити Україні будь-яке озброєння, щоб вона змогла досягти тотальної перемоги. Ось це повна демократія у виконанні Бориса Джонсона. А у виконанні Кім Чен Ина ми бачимо повний тоталітаризм, а всі ми у світі спостерігаємо, на жаль, як поки що худне демократія», - підсумовує Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кушнір пояснила, що боротьба з корупцією буде на порядку денному під час переговорів Зеленського із Байденом.

Також Знай.ua писав про те, що Краєв пояснив, чому Захід часто забороняв Україні використовувати зброю на території рф