Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, двосторонні консультації 16-17 вересня між головою МЗС Ван І і радником з національної безпеки США Джейком Салліваном мали переважно закритий характер. Але логіка подій, стверджує він, зрозуміла, очевидно, що йшлося про росію, загострення довкола Тайваню та Ірану. А далі, додає експерт, Ван І з 18 по 21 вересня у москві на прямих переговорах із керівництвом кремля, що теж дуже показово.

«Це означає, що після китайсько-американських консультацій, які були покликані принести певну геополітичну стабільність, Зеленський приїжджає у Вашингтон, щоб почути результати цих консультацій і, відповідно, щоб певним чином змінювати власну і спільну з американцями стратегію. А Ван І донесе результати цих переговорів до росіян, чим фактично демонструє росіянам, що у протистоянні великих держав вони давно не на рівні Китаю і Штатів, вони можуть тільки слухати Китай і виконувати те, що він каже», - пояснює Олександр Краєв.

Щодо України, міркує він, ситуація складніше, тому що зараз ми бачимо певні результати контрнаступу ЗСУ, ми продовжуємо рухатися, а начальник ГУР тим часом стверджує, що до зими наші бійці можуть перерубити сухопутній коридор росіян до Криму. А тим часом, додає експерт, Україні та США важливо не тільки розуміти, що відбувається, але і знати, як і коли реагувати, де чекати ескалації, де чекати наступних загострень або вибриків з боку чи то москви, чи то Пекіну.

«Тобто американці хочуть разом із Україною розробити таку стратегію, яка би дозволила нашим військовим виконати поставлені перед ними задачі. Але при цьому вони також хочуть усвідомлювати, що Китай, їх глобальний противник і дуже важлива для глобального балансу країна, не стане виступати проти, не стане агентом хаосу, як це хоче зробити росія, і дійсно стане тим проактивним гравцем, який своєю поміркованістю, адекватним розумінням глобальних потреб безпеки і балансу не дозволить росії піти на необдумані кроки», - підсумовує Олександр Краєв.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман нагадав, чому не можна домовлятися з рф.

Також Знай.ua писав про те, що Бюн розповіла про плани росіян знову наступати на Київ.