Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

На думку експерта, у ситуації із Польщею і українським зерном, коли конфлікт ще тільки починався, потрібно було, щоб відпрацював і наш прем’єр-міністр, і міністр аграрної політики та продовольства, щоб вони показали, що винні покарані, кримінальні справи порушено, і натомість запропонували ліцензувати експорт, щоб у кожного була своя квота, за яку потім треба звітуватися. Окрім цього, додає він, у цій ситуації мав відпрацювати і міністр іноземних справ, а таку пропозицію зробити цілком можна було.

«І тут не потрібно говорити, що ми такі погані, а поляки такі розумні. Не треба гратися з нами, що ви нам якийсь старший брат, тому що у нас був уже один «брат», який вважав, що він головний. Поважайте, будь ласка, нас, наших людей, нашого президента, нашого прем’єр-міністра, нашого міністра і, будь ласка, сідайте і говоріть. Ну так не може бути, що от вони вирішили і ми не будемо отримувати зброю», - підкреслює Георгій Біркадзе.

До того ж, нагадує він, ще на початку повномасштабної війни з рф Польща отримала від США нову зброю, вони віддали нам танки 1972 року випуску, а натомість отримали Leopard і Abrams. Також експерт зазначає, що не варто тикати тим, що Польща прийняла українських біженців, тому що тепер на польську економіку працюють адекватні розумні люди, а могло бути так, як в Італії, коли туди прибули африканські мігранти.

«Не було би сьогодні України, не було би наших героїв, росіяни захопили би Польщу. Тому, будь ласка, давайте ставитися один до одного з повагою, і не потірбно пред’являти нам якісь претензії. Я вважаю, що потрібно поговорити і нормально пояснити, а не виходити і робити ці гучні заяви, що все, вони не будуть нічого поставляти, зброю передавати не будуть, допомогу передавати не будуть. Це що, дівчатка посварилися в садочку?», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх По росії вдарять дуже потужно: тарологиня передбачила події осені "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман повідомив, що путін ніколи не піде на перемир'я, оскільки його економіка тріщить по швах і він вірить у перемогу Трампа на виборах США.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як змінюється політика і позиція США та Польщі перед виборами.