Про це він розповів у своєму блозі.

«Якщо ми ставимо на шальки терезів демократію і всі ймовірні мінуси, на мій погляд, демократія важливіша. Але тоді потрібно думати, як зменшити або прибрати всі ймовірні мінуси. І головний мінус – це все, що складає небезпеку для конкретного громадянина і громадянки, бо завдання держави – це безпека для громадянина і громадянки. Отже, якщо проводити вибори, то повинне бути максимальне гарантування безпеки громадян. Друге – це максимальне забезпечення прав громадян», - пояснює Олесь Доній.

Щодо безпеки, розповідає ідеолог, Україні необхідні дві радикальні зміни у виборче законодавство. Перше, продовжує він, це те, що вибори не можуть відбуватися зі скупченнями громадян, це означає, що потрібна не мажоритарна система, а пропорційна, адже мажоритарна передбачає зустрічі з виборцями, зустрічі в округах, а пропорційна система дозволяє загальноукраїнську агітацію.

«Друга – не можна проводити вибори в один день, тому що у російських фашистів нема нічого святого, вони обстрілюють елеватори, готелі, вони можуть обстріляти і виборчі дільниці у день виборів, а там скупчення людей. Відповідно, вибори повинні бути розведені в часі. Є багато прецедентів в інших країнах, коли можна голосувати не 1 день, а тижнями», - зазначає Олесь Доній.

Тому, констатує він, вибори можна проводити протягом 2 тижнів або протягом місяця, і важливо, що без прив’язки до виборчої дільниці, оскільки це потенційна точка удару росіян. За словами експерта, зараз часто говорять про електронне голосування, це також варіант, але кожен громадянин не зобов’язаний мати телефон чи комп’ютер для цього, тому також потрібно забезпечити голосування електронною поштою, такі приклади є, зокрема, у США.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Вітик повідомив, що в найуспішніших країнах політика будується на кількох ідеологічних партіях.

Також Знай.ua писав про те, що Кириленко розповіла, як зміняться тарифи на комунальні послуги.