Про це вона розповіла на своєму каналі.

«Нацбанк скасував фіксований курс долара. Аналітики запевняють, що зараз не потрібно бігти в обмінники та скуповувати всю валюту за старим курсом, коли долар ще був фіксований. Вартість долара в обмінниках справді може підвищитись, але все це лише гра на ажіотажі, чим люблять займатися обмінники», - повідомила Ельвіра Кириленко.

За словами авторки каналу, режим гнучкості курсу є проміжним етапом на шляху до плаваючого курсу, який у нас був до війни. Як зазначила Ельвіра Кириленко, новий режим, який запровадив Нацбанк, наближатиме готівковий курс до офіційного.

«А це означає, що збільшуватиметься можливість того, щоб банки покривали попит на готівку або пом'якшували обмеження на купівлю валюти на готівковому ринку або онлайн», - заявила Ельвіра Кириленко.

Популярні новини зараз
Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, журналіст Едуард Глеза розповів про правила нарахування субсидій із жовтня цього року: «На субсидію можуть розраховувати люди, які…».

Також Знай.ua повідомляв, що Микола Томенко розповів про бюджет на 2024 рік: «Якщо це бюджет війни та перемоги, то перемогти можна, коли всі паски затягнуті».