Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» із Олексієм Буряченком.

«Зараз ми отримаємо ПВО і артсистеми з Іспанії, але разом із тим Франція продовжує з нами перемовний трек на спільне виробництво систем ПВО в Україні. І ще й на фоні того, що Байден оголосив, що американські системи ПВО будуть в Україні розміщуватися. І все це в одну копілочку до того, що ми стаємо дуже цікаві для ЄС, оскільки ми вирішуємо для них багато гуманітарних функцій, транзит, логістика, найбільш дієздатна армія у світі, і вже багато військових виробництв будуть в Україні. Чим далі чи заходимо у цей процес, тим більше ми стаємо цікаві для ЄС, а не стукаємо у зачинені двері», - підкреслює Олексій Буряченко.

На думку гостя програми, тут дійсно треба дивитися на перспективу, що розвиток ВПК для всіх європейських країн і деяких інших країн світу буде надзвичайно актуальним на десятки років. Як він пояснює, війна, яку розв’язала росія, показала, що незалежно від того, є чи немає ядерної зброї, конвенційні методи нікуди не діваються, тобто багато хто буде шантажувати ядерною зброєю, але воювати – звичайною.

Принагідно експерт розповідає, що дивився останній звіт США щодо їхніх танків, де вони вже прогнозують, що у 2040-х роках всі танки Abrams будуть абсолютно неефективні. До того ж, додає він, заходи, які вони зараз вживають щодо покращення ефективності танків на таку перспективу, не спрацюють, тому треба шукати нові підходи і все переробляти.

«Вони ж на основі чого роблять аналіз? Ключовий момент – аналіз використання танків зокрема і в Україні, і тієї зброї, допомоги, яку вони давали Україні, з точки зору протистояння танковій навалі з боку російських окупантів. Тут цікавий просто момент, що вони вже зараз про це думають, і вони думають, що в це треба буде вкладати гроші. Тут для Україні перспективи є», - підсумовує Ігор Рейтерович.

Популярні новини зараз
Пенсіонери у паніці через нові вимоги: як не втратити останні копійки Тарифи на електроенергію: чому у Європі ціни падають, а в Україні тільки зростають 90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сейраш розповіла, що у жовтні окупанти і надалі будуть обстрілювати наші порти.

Також Знай.ua писав про те, що Гладких пояснив, чому Орбан веде антиукраїнську політику.