Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Я вважаю, що тут ООН має показати себе. Ми бачимо ці плоди, на жаль, через те, що в ООН усі ці питання не були врегульовані і ООН не показав свій характер. Ми бачимо накладання вето від російської федерації. Ви подивіться, у Радбезі ООН росія і Китай не засудити «Хамас». Так, не підтримали, але і не засудили», - пояснює Георгій Біркадзе.

Тому, переконаний експерт, можна сподіватися, що найближчим часом це питання буде врегульоване. Окрім цього, додає він, із цього нападу «Хамас» певні уроки для себе мають винести й ізраїльські політики. По-перше, пояснює експерт, не можна себе переоцінювати, по-друге, помилковою була неоднозначна позиція Ізраїлю щодо російсько-української війни. Тепер же, переконаний він, Ізраїль точно змінить свою позицію, адже бачить, що у всьому тому, що відбувається, зацікавлена тільки одна країна – росія.

«Як я бачу розв’язку цієї ситуації? Ізраїль дуже добре озброєний, Ізраїль отримає гроші, думаю, це буде десь 20-30 мільярдів доларів. Ізраїль – дуже підготовлена до війни країна», - зазначає Георгій Біркадзе.

З іншого боку, міркує експерт, питання Сектора Гази все одно залишиться відкритим, це 2 мільйони людей, нікуди їх не подіти, а територію зруйнувати, звісно, можна, але це викличе міжнародні санкції. Тому, констатує він, загалом ситуація тупикова.

Популярні новини зараз
Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду Нижче вже не буде? Озвучено курс долара на кінець осені Тарифи на електроенергію: чому у Європі ціни падають, а в Україні тільки зростають Найталановитіші люди народжуються під цими знаками Зодіаку: які 3 сузір'я вирішують усе
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, хто стоїть за нападом на Ізраїль.

Також Знай.ua писав про те, що Зайден розповів, чи допомогла росія терористам «Хамас» у нападі на Ізраїль.