Про це він розповів у своєму блозі.

«Війна у нас може тривати 15 років, і ніхто не буде підтримувати авторитарну державу всередині Європи. І владі вигідно під час війни піти на вибори, тому що всі соцопитування підтверджують, що Зеленський має дуже добрі шанси переобратися», - зазначає Олесь Доній.

Отож, констатує він, Зеленський відмовляється від попередньої позиції йти у президенти тільки один раз, адже під час війни кидати націю не можна. Це зрозуміло, але у другій частині заяви, зауважує експерт, Зеленський зазначає, що не піде на вибори, якщо війни не буде, і саме до цієї частини є претензії. Як він пояснює, чиновники, депутати та оточення президента можуть зрозуміти це по-своєму і свідомо чи несвідомо затягувати війну, адже своє майбутнє вони пов’язують саме із Зеленським, який без війни балотуватися не буде.

«Що вони у такому разі будуть робити? Завершувати війну? Питання риторичне, очевидно. Тому заява неправильна за своєю формою. В Офісі Президента люди не дурні, вони зараз будуть думати, як відретушувати, трошки змінити. Наступні рази, я думаю, Зеленський відкорегує цю заяву, тому що вона небезпечна за своєю формою, вона буде підштовхувати чиновників не завершувати війну перемогою українського війська, а максимально її затягувати. Це неправильно, так не має бути», - пояснює Олесь Доній.

Також ідеолог зазначає, що справа не. тільки у виборах, але і в законодавстві, адже вибори за чинним законодавством будуть небезпечними і несправедливими, виборче законодавство слід міняти негайно, а влада цим зараз не займається.

Популярні новини зараз
Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень Не ТЦК, і навіть не пошта: хто може вручити повістку прямо вдома "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Туров розповів, хто з відомих європейських мислителів вивчав кабалу.

Також Знай.ua писав про те, що Подольська попередила про небезпеку для країн Балтії з боку рф.