Про це він розповів на каналі «Контекст».

«Міністерство цифрової інформації анонсувало зміни в мобілізації, які докорінно відрізнятимуться від чинного порядку призову до лав Сил оборони. Цей процес буде організовувати саме Мінцифри, а не Міністерство оборони, тому що нові правила передбачають цифровізацію мобілізації», - повідомив Едуард Гльоза.

За словами журналіста, це означає, що українці зможуть самостійно обирати спеціалізацію та підрозділ, де бажають проходити службу. Як зазначив Едуард Гльоза, буде створено окрему програму, де кожен, хто бажає захищати державу, зможе побачити, яких спеціальностей зараз бракує в армії.

«Наприклад, ви хочете стати оператором дронів саме у Третій штурмовій бригаді, а там якраз є вільна ця позиція. І ви реєструєтеся онлайн, проходите навчання й служите там, де хотіли», - заявив Едуард Гльоза.

Популярні новини зараз
Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення Терор кожної ночі: як "Шахеди" виснажують ППО Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, військовий експерт Олександр Мусієнко розповів, що зараз відбувається на фронті: «Наші сили впевнено тримають оборону».

Також Знай.ua повідомляв, що політтехнолог Михайло Шейтельман розповів, скільки українців вірить у перемогу у війні: «Було проведено чергове опитування».