Про це він розповів на каналі «UKRAINE THE BEST».

Як зазначає мистецтвознавець, насправді він може себе назвати ровесником незалежності України у плані фахової діяльності. Як розповідає експерт, після закінчення Київського художнього інституту він жив у Хмельницькому, де, звісно, не ті масштаби, умови і можливості, а от наприкінці 1991 року приїхав голосувати на референдум до Києва, там залишився і почав займатися активною фаховою діяльністю, тоді все і почалося.

«Одна моя дуже близька колега, із якою я товаришував, сказала: «Що ж, Валерій, ти для фаху вже втрачений. Ми всі пройшли певний такий уже шматок життя, часу». Але у 33 роки мені вдалося зробити те, про що я навіть не мріяв, – велику першу виставку. Це був Український дім, це була виставка «Мистецькі імпресії», це була і перша взагалі виставка, і перша значна виставка, і перша успішна виставка. Тобто все зійшлося, все збіглося», - розповідає Валерій Сахарук.

За словами гостя програми, коли він туди потрапив, усі художники загалом оминали Український дім десятою дорогою, це був колишній музей Леніна, виставок там не було, а зали – порожні. Тоді ж, зазначає експерт, Верба Ігор Іванович, радник президента Кучми, шукав собі фахівця, референта, він прийшов на Банкову і йому доручили зробити з Українського дому галерею сучасного мистецтва. Так, констатує мистецтвознавець, з’явився його перший великий проєкт «Мистецькі імпресії».

«Там мені вдалося об’єднати абсолютно протилежних авторів, практично зріз усього найкращого, що було на цей час в Україні: від фігуративу, від Галини Неледви, Рижиха, Марчука Івана через неопластику, через нефігуратив, через парткомуну, через концептуальні проєкти. І настільки переконливо візуально, що всі були просто шоковані. Після цієї виставки в Український дім вибудувалася черга охочих. Тобто я відкрив фактично Український дім для спільноти», - підкреслює Валерій Сахарук.

Популярні новини зараз
Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Васильєв пояснив, що митцю будь-якого напрямку корисно виходити за рамки свого фаху, аби розширювати власний мистецький світ.

Також Знай.ua писав про те, що живописець Вейсберг розповів про свою участь у подіях 2014 року.