Про це він розповів на каналі «UKRAINE THE BEST».

«Так склалася просто моя доля, я не єдиний театрознавець, який потрапляв у таку ситуацію, що навіть поверхове знання різних напрямів мистецтва приводило в медіа, де я працював редактором відеокультури. Тобто відеокультура – це те, що об’єднує», - розповідає Сергій Васильєв.

Як він пояснює, театр у своїй суті синтетичний, в його основі література і він не мислиться без художників і музикантів. Тому, констатує гість програми, чим більше ти занурюєшся у театр, тим більше занурюєшся і в інші види мистецтва, тут перетинаються жанри. Тому, констатує він, театрознавець не може писати тільки про театр, ти відвідуєш різні заходи, знайомишся з різними людьми і різними мистецтвами.

«Я писав, звичайно, і про кіно, і про театр, і так вийшло, що у мене був великий період, коли я справді займався візуальним мистецтвом. Певний час дуже багато я про це писав. Я був дуже здивований, коли потрапив навіть у рейтинг кінокритиків свого часу», - зазначає Сергій Васильєв.

Тому, констатує він, культура – це загалом явище широке, де одне відображається в іншому. Водночас театрознавець зауважує, що багато років в українському культурному середовищі була проблема замкненості, митці працювали дуже цехово. З одного боку, міркує він, це не погано, але коли ти митець і відвідуєш театри, концерти, оперу, різні події, це розширює його світ.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Нітіч пояснила, як підняти українських виконавців на рівень Голлівуду.

Також Знай.ua писав про те, що живописець Вайсберг розповів про свою участь у подіях 2014 року.