Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

За словами експерта, з огляду на те, що йдеться про розмороження російських активів у США та ЄС, про план відбудови України, очевидно, парламентські та місцеві вибори будуть проводити у 2025 році. Окрім цього, додає він, на 2025 рік також, ймовірно, вже і планується початок відбудови нашої країни в економічному і політичному плані.

«Це парламентські вибори, а президентські, я думаю, будуть у 2024 році. Але може бути ще таке, що президент для того, щоб зекономити гроші, може це зробити (ред. – парламентські і президентські вибори), наприклад, плюс-мінус в один час. Маю на увазі не в один день, а близько один до одного», - міркує Георгій Біркадзе.

Тому що, пояснює експерт, якщо ти проводиш вибори на початку року, то вже витрачаєш одну суму, а потім інші вибори наприкінці року, то витрачаєш уже й іншу суму, а відтак варто проводити вибори якомога дешевше. Зараз, зазначає він, якраз відпрацьовуються різні підходи до цього питання, щоб вибори можна було провести у рамках чинного законодавства і як загалом їх провести фізично, зокрема, можливо, дійсно через «Дію».

«Я вважаю, що так можна. Я також вважаю, що є й інший варіант, щоб це був не один день, а декілька днів, щоб усі змогли проголосувати. Хай пропонують, для цього є Офіс Президента, для цього є Верховна Рада, хай вони працюють», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков пояснив, чому швидкий вступ у ЄС не вигідний Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чому закон про PEP можуть зрештою відмінити.