Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Чому? Причина була одна. Ці країни дивилися на Україну через призму росії чи через призму Євросоюзу. Одні хотіли бачити Україну як орбіту впливу кремля і думали у якийсь момент, що росія типу «захищає» орбіту впливу чи заднє подвір'я. А інші бачили в цьому те, що Євросоюз хоче розширюватися, і ще НАТО», - пояснює Мохаммад Фараджаллах.

І водночас, наголошує він, ніхто не хотів дивитися на Україну через українські очі. До того ж, констатує експерт, працювала російська пропаганда, яка вішала ярлики, що український президент клоун, а народу такого взагалі немає, і ця війна насправді з НАТО.

За словами гостя програми, ця пропаганда працювала 3 місяці, але далі всі побачили, що Україна вистояла, український народ виявив мужність, сюди почали приїжджати журналісти та кореспонденти, вони все це побачили іншими очима і почали доносити до своїх країн, що НАТО тут немає, що це справді російське вторгнення і український народ хоче бути вільним.

«І водночас ті країни, які мали серйозні проблеми з росією, нарешті почали дивитися на Україну як на можливого союзника», - додає Мохаммад Фараджаллах.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чи стане Південна Корея могутнім союзником України.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков пояснив, чому швидкий вступ до ЄС не вигідний Україні.