Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як зазначає експерт, у нас є багато гарних великих міст, наприклад, той же Харків, де дуже багато людей розмовляють російсько. Тим не менш, стверджує він, не можна сказати, що у Харкові живуть менш патріотичні українці, аніж в інших містах, до цього питання не можна так підходити.

«Так склалося історично, так, на жаль, російська імперія і Радянський Союз робили все, що загубити наше українське християнство, і також вони вводили свої наративи, пропаганду, робили все, щоб не було української мови», - нагадує Георгій Біркадзе.

Принагідно експерт нагадує, що сам він грузин, який не знав української мови, але сьогодні намагається нею говорити, тому що поважає і любить свою країну та культуру, тому що вважає, що цю мову обов’язково потрібно знати. До того ж, додає експерт, українська мова – це теж наша зброя.

«І я вважаю, що сьогодні потрібно також мовою боротися із ворогом, але говорити хлопцям, які сьогодні захищають країну, що вони москалі, - це просто жах. Я вважаю, що це провокація, яка відбувається з боку нашого сусіда», - міркує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Позній розповів, чи зможе Трамп стати президентом США, якщо його посадять.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе експерт розповів, на коли планують вибори в Україні, а також початок нашої відбудови.