Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Сьогодні як виглядає ситуація? У багатьох обласних містах є зайві кошти, до недавнього часу була спокуса, звичайно, заробити гроші, схеми дуже прості. Мене дивує, коли ЄС каже, що треба розширити трошки кількість людей у НАБУ, Антикорупційному, тощо. У нас багато людей, які розуміють, де ці бюджетні лакуни є, не треба вам прокурорів, я вам покажу усе», - зазначає Микола Томенко.

Як він пояснює, можна уявити собі середньостатистичний обласний центр, де дружина міського голови стає співвласником асфальтного заводу або заводу, який виробляє плитку, бордюри, ще щось, тоді починається істерія, що треба плитку переставляти, ремонти робити, тощо, і так вони отримають левову частко грошей.

Далі, констатує експерт, громадськість почала наїжджати, щоб влада зупинилась із цими бруківками, фонтанами, тощо. Тоді, продовжує він, придумали так, що 300 мільйонів з обласного бюджету дадуть на дрони, але тут виникає питання, куди підуть це дрони, добре, якщо є кураторство якоюсь військовою частиною, але інші цих дронів не отримають.

«Я вважаю, що це неправильно, це анархія, а війна – це дисципліна і порядок. У нас є Генштаб, є військове командування, є Міністерство оборони, вони повинні визначати, куди це даються гроші. Тому що от ми місто і куруємо, а інший підрозділ не отримає тоді, а треба всіх забезпечувати. Якщо ми збільшили кількість грошей, які поступають у державний бюджет, і з державного бюджету ці гроші підуть уже не на плитку, і не будуть залежати від доброї волі міського голови, а вони розподілили, куди кошти підуть за ЗСУ, то це, я вважаю, позитив», - підсумовує Микола Томенко.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карандєєв розповів, як покращити роботу Мінкультури.

Також Знай.ua писав про те, що Піскун розповів, наскільки владі сьогодні вдалося побороти корупцію в Україні.