Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Гарна новина в тому, що МВФ говорив про те, що у нас буде ріст економіки 1-3%. Щоб ви зрозуміли, сьогодні ми маємо ріст економіки 4,5%. Це дуже круто. Інфляція. Щоб ви зрозуміли, МВФ вважав, що у нас інфляція буде 8%, потім вони сказали, що подивляться. Сьогодні інфляція 5,6%. Це дуже круті показники», - повідомляє Георгій Біркадзе.

Окрім того, зазначає він, НБУ відпустив гривню, і ми бачимо, що сьогодні держава не витрачає гроші на підтримку курсу долара. А золотовалютних запасів, додає експерт, у нас сьогодні 39 мільярдів, це майже рекордна сума.

Також він зауважує, що у нас сьогодні вже й металургія почала працювати, і єдине, чого не вистачає, це плече перевалки. Як міркує експерт, якби зараз працювали порти, ми би сьогодні мали ще кращу економіку, але, жаль, все через нашого північного сусіда.

«Щоб ви зрозуміли, у нас ріст ВВП 4,5%. Тому дивіться, МВФ каже, що 2024 рік буде трохи гірший, ніж цей, але 2025 рік ріст у нас буде біля 7% ВВП, і це буде круто», - зазначає Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чи можуть окупанти вести масштабні наступальні дії по всій лінії фронту.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як корупціонери і провокатори прикриваються псевдонаціоналізмом.