Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Добре, ми розуміємо, що є Орбан, який робить нам усе погано. А ви нащо це робите? І я взагалі вражений від Дуди, якого я дуже поважав і досі поважаю. Він такий крутий, а якийсь керівник компанії вивів своїх людей на кордон, щоб перекрити трасу. Люди, що взагалі відбувається?», - зазначає Георгій Біркадзе.

Щодо цифр, розповідає він, то була ситуація, коли Румунія, Словаччина, Чехія, Угорщина, Польща недоотримали 400 мільйонів доларів, але далі Європарламент їм компенсував300 мільйонів, залишилося ще 100 мільйонів, а така сума для Польщі – це взагалі ні про що. Тому, зазначає експерт, виникає питання, чому сьогодні все це відбувається на кордоні.

«Я вважаю, що вони це роблять на користь росіян. А що ще можна думати? Чому все гарно працює у Румунії, а у Польщі воно працювати не може? Я розумію зі Словаччиною, там прийшов такий же, як Орбан, добре, така справа, окей. А у Польщі що? Сьогоднішня влада спеціально нічого робить. Була офіційна заява, що 7 годин йшли перемовини, але, на жаль, не домовились. Те, що вони вимагають, це просто маячня, сон рябої кобили», - коментує Георгій Біркадзе.

За його словами, дійсно Україна і Польща конкуренти у в аграрному, транспортному секторі та у секторі ВПК. Тим не менш, міркує експерт, керуючись такою логікою, Україна мала би перестати постачати будь-що Польщі, а Польща – Німеччині та Франції, раз усі вони конкуренти.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе заявив, що потрібно розкуркулити проросійських олігархів і третього Майдану не буде.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, як Орбан налаштовує угорців проти вступу України до ЄС.