Про це він розповів на своєму каналі.

«Поки наші сили на Півдні діють, не можна говорити про те, що контрнаступ завершений, тобто він продовжується. Допоки є плацдарм на лівобережжі, ми не можемо сказати, що ми виключно вже у позиційній фазі чи у війні на виснаження, хоча дуже багато ознак і індикаторів того, що ми саме на такій стадії ведення бойових дій перебуваємо», - зазначає Олександр Мусієнко.

Як розповідає експерт, на Півдні тривають бойові дії, наші сили виконують завдання на лівобережжі Херсонщини, мета цих дій сьогодні – закріплюватися і утримувати цей плацдарм, вибивати ворога, наносити вогневе враження максимальне, подавлювати його вогневі точки з метою забезпечення подальшого просування.

За його словами, можна сказати, що просування наших сил не фіксується, якщо ми говоримо за найближчу добу, яка минає, але разом із тим наші сили тримаються, ворог не може скинути. Тобто, констатує експерт, видно, що і їм, попри підкріплення, попри розмови про те, що вони зараз посиляться, це не вдається, видно, що і ворог дещо є ослабленим.

«Однак тут не треба бути в ілюзії того, що вони настільки зараз ослаблені, що готові відступити до Криму. До Криму вони будуть готові відійти і відступати, коли наші сили натиснуть потужно так, щоби ворог змушений був на це піти. Чи це можливо? Так. Це можливо за умови, якщо буде діяти більший контингент і концентрація наших сил, військ і засобів на лівобережжі», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко прокоментував ситуацію на лівобережжі Херсонщини і розповів, який плацдарм ЗСУ вже вибороли для подальших наступальних дій.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи можуть окупанти вести масштабні наступальні дії по всій лінії фронту.