Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами гостя програми, у нас чомусь думають, що в органах або всі корупціонери, або кришталево чесні і порядні. До того ж, додає він, ми пропускаємо 100 абсолютно законних, юридично обґрунтованих рішень, а одне якесь сумнівне рішення роздуваємо до величезних масштабів.

«Це ложка дьогтю у діжці меду, яка псує. І ми розуміємо, скільки би не було багато меду, якщо туди залили якусь отруту, то йог вже не можна вживати. Насправді не можна говорити про те, що вся правова система Україна повністю корумпована чи повністю не функціональна, ні, але треба розуміти, що вона, на превеликий жаль, заражена багатьма патогенами, які цю систему, по-перше, руйнують зсередини, по-друге, руйнують ззовні, бо викликають невдоволення з боку суспільства», - пояснює Валентин Гладких.

Якщо ця система хоче зберегтися, зазначає аналітик, то вона передусім повинна викорінуювати ті елементи, які її дискредитують. А відтак, констатує він, таким Суддям, як Софілканич, не місце у феміді, таким прокурорам, які створюють умови, щоб відмазувати ґвалтівників, і не приходять обирати запобіжний захід, не місце у прокуратурі.

«Перед повномасштабним вторгненням Зеленський робив заяву про те, що 2022 рік він збирався якраз присвятити реформуванню судової гілки влади. І ми бачили перші кроки: були схвалені відповідні закони про Вищу раду правосуддя, про Вищу кваліфікаційну комісію суддів. Війна внесла свої корективи. Але, попри війну, треба розуміти, що проблема не зникла, і її також треба вирішувати», - підсумовує Валентин Гладких.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фрейн повідомила, що наступного року ситуація на фронті підвисне, але все дуже зміниться, коли у 2026-2027 роках у росії розпочнуться серйозні проблеми.

Також Знай.ua писав про те, що Решмеділова пояснила, як скандальні пости Безуглої грають на руку ворогу.