Про це він розповів на своєму каналі.

«Під час військової колегії Міністерства оборони росії шойгу сказав про те, що росії треба бути готовою до війни і до того, що режим «сво» буде тривати як мінімум до травня 2025 року. Очевидно, що зовсім не прикрито говориться про те, що вони чекають результатів виборів у США. У росії свято впевнені в тому, що має перемогти Трамп», - повідомляє Олександр Мусієнко.

Тим паче, додає він, росіяни вважають, що чи не першим рішенням Трампа після перемоги буде пожвавлення перемовин, тиск на Україну, зміна підходів, тощо. За словами експерта, це доволі наївний погляд, адже ми знаємо, що у США є доволі розвинена система стримувань і противаг якраз для того, щоби не давати президентові заходити надто далеко і змінювати стратегічний вектор і курс, який є.

«Так, ризики зростають, так, дійсно вони збільшуються для нас, тому що чинна адміністрація знає, працює, вона має певні вже наробітки, тощо. Зрештою, і це не треба сприймати фатально. Але росія вважає, що для них обов’язково зміниться кон’юнктура, у 2024 році мають відбутися вибори, і у Британії теж», - пояснює Олександр Мусієнко.

За його словами, путін розраховує на те, що в інших країнах почнуть посилюватися настрої про те, що треба закликати до перемир’я Україну, зменшувати обсяги допомоги, тиснути максимально, будуть використовуватися фактори окремих країн, які мають блокувати допомогу для України у ЄС. А вишенька на торті у цьому плані, констатує експерт, це перемога Трампа.

Популярні новини зараз
Гени, які передає тільки мама: як вона формує характер і емоційний стан дитини 90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних Яких захворювань можна уникнути, з'їдаючи по одному банану на день: ви здивуєтеся Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, що війна йде не тільки на передку, але й у тилу, де наші спецслужби зараз активно працюють, це і смерть Ківи, і вибухи у Бурятії.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко пояснив, чому Зеленський не звернувся до сенаторів США.