Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

За словами експерта, він бачить тільки позитив у цьому законі, який заднім числом повертає податки до банківської сфери. Адже, пояснює він, нам сьогодні треба наповнювати бюджет, гроші потрібно десь брати, і вони дійсно є у банків.

«Хочу нагадати, що сьогодні дуже багато грошей заробляли наші банки і на обміні курсу. Сьогодні ми бачимо, що гривня тверда, відв’язали, вона гнучка, ми не втрачаємо гроші. Щось змінилося? Ні. Тому я вважаю, що, якщо ми хочемо будувати країну, потрібно ухвалювати непопулярні рішення», - підкреслює Георгій Біркадзе.

До того ж, нагадує експерт, в історії ще такого не було, щоб у часи війни уряд не піднімав податки для громадян, ми – перша така країна у світі, адже тариф на газ нам не підняли, на тепло тариф фіксований.

«За 30 років наша країна народила більше 20 мільярдерів, які вкрали гроші у людей і сьогодні мають дуже великі активи як у нашій країні, так і в інших. Коли у тебе йде війна, коли у тебе кожен мільйон – це дуже великі гроші, я вважаю, що потрібно сідати і казати: «Хлопці, повертайте гроші, повертайте у бюджет». Для них 10 мільярдів – це ж ні про що», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній пояснив, що ми зможемо перемогти росію, тільки налагоджуючи виробництво власного озброєння.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, хто допоміг розблокувати кордон із Польщею.