Про це він розповів у програмі «Пульс тижня» з Олексією Буряченком.

«Тема угорської меншини в Україні не має під собою якогось правильного підґрунтя, це просто політика Угорщини. Це навіть не кремлівська історія, а внутрішньоугорська історія для того, щоб показувати, як уряд Орбана всіх захищає», - пояснює Ігор Чаленко.

Принагідно він згадує і про те, що очільники угорської спільноти в Україні прямо з усіх ефірів кричали: «Пане Орбане, не треба нас в Україні захищати, усе нормально». Як підкреслює експерт, їм не просто дали можливість звернутися, це була їхня ініціатива, адже чомусь про угорську меншину зазвичай говорять як про якийсь об’єкт, але це люди, які мають своє бачення.

«Коли вони нам пред’являють претензії, я згадую, як десь 2-3 року тому вони у себе в консульстві за гроші роздавали паспорти угорські. Це про права людини, про меншини? Про що це взагалі? Це елементи гібридної війни вони проти нас реалізовували. А зараз вони розказують, що недостатні ми закони приймаємо?», - зауважує Олексій Буряченко.

На думку гостя програми, тут ще питання, чи не обіцяв путін тоді Орбану якісь території. А тепер, констатує він, ми бачимо, як Орбан теж на рівні Європейської Ради кулуарно розказує, що треба почекати, у путіна ще плани, тощо. Тим не менш, підкреслює експерт, зрозуміло, що ці плани путіна жодним чином не реалізуються, так само, як не реалізувалися у 2022 році і у 2023.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що росіяни задумали зробити на фронті.

Також Знай.ua писав про те, що Буряченко розповів, як агенти кремля готували Україну до сьогоднішньої війни.