Про це вона розповіла у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Коли дивишся на ці бюджети, от 2, 3, 4 подивився, починаєш розуміти, де вони зароблять. Є таке слово «благоустрій». Наприклад, у Чернівцях у бюджеті розвитку окремо йде «на кладовища». Я дуже люблю кладовище у Чернівцях по вул. Зеленій, 32 гектари, там закупили сіль минулого року за 318 тисяч тонна. Воно-то треба, але закупили у ФОПа, у якого все інше також закупляють. Я це називаю такими ФОПами-універсалами, які можуть продати все, кому хочеш, але чомусь у них купляє виключно міськрада», - розповідає Юлія Глушко.

Як зазначає економістка, вона також дивилася бюджет Одеси і десь там навіть натрапила на одне кладовище, де також запланували провести інтернет. За її словами, цікава ситуація також і з пам’ятниками, наприклад, в одному селі на Львівщині ставлять пам’ятник за 99 тисяч, і цим займається ще один ФОП-універсал, який і пам’ятники ставить, і благоустроєм займається, і дерева пиляє, і труби міняє.

Щодо видатків на охорону здоров’я і освіту, зазначає гостя програми, то це зовсім не про стан здоров’я чи освіти, а радше про якесь будівництво, ремонти. Принагідно вона згадує, що у листопаді і жовтні була шалена мода на купівлю кондиціонерів у кожну лікарню, так ніби вони знадобляться взимку і у нас зовсім немає проблем із електрикою.

«Тобто цей бюджет приймається уже заздалегідь для відомих виконавців, заздалегідь на відомі роботи. Це не поточний прорив труби, газових мереж, електромереж, які були пошкодженні. Це прямо спланована стаття витрат під конкретного виконавця у конкретному кварталі на конкретну суму з конкретним періодом виплати», - пояснює Юлія Глушко.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гладких розповів, як російські наративи зривають мобілізацію в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як ми збили російські літаки.