Про це він розповів у програмі Геннадія Кирії «Увага Кирія».

За словами гостя програми, це неможливо, бо вся життєдіяльність та всі дії органів влади та управління в Євросоюзі чітко регламентуються законами конкретних країн, які туди входять.

«Для того, щоб ми повернули українського громадянина, він має бути оголошений у розшук, на нього має бути виставлена червона картка Інтерполу, має прийти офіційний запит про депортацію, і суд країни, куди цей запит надійшов, розглядатиме можливість депортації. Або цей громадянин має вчинити правопорушення на території тієї країни, за яке передбачено депортацію», - пояснює Ігор Сєрков.

Проте, зазначає він, це поодинокі випадки, таким чином ми можемо отримати з 600 тисяч, можливо тисячу, 2, 3, максимум 5. Тому, констатує ветеран, налагодити призов ухилянтів, які ховаються за кордоном, на цьому етапі неможливо , для цього треба було б змінювати законодавство, зокрема й міжнародне, та укладати спільні договори між кожною країною ЄС та Україною окремо.

«Цим потрібно було займатися з перших днів війни, коли хтось лежав на Житомирській трасі на землі без карематів та відбивав напад противника, а хтось у цей час на Житомирській трасі на дорогих авто виїжджав у західну частину країни та за кордон. Не зараз, а тоді, бо якраз за рік-два ми напрацювали б міжнародну базу, і зараз легко б усіх цих ухилянтів звідти повернули б. А так просто «Давайте повертайте»… Це Європа, так не вийде», - робить висновок Ігор Сєрков.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чи ще будуть блекаути в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Глушко назвала найдорожчі статті в наших міських бюджетах.