Про це вона розповіла у програмі «Увага: Кірія».

«Гроші великі, тому має бути зроблена певна процедура. Всі отримують, коли вони подають відповідний пакет документи. Спочатку йде перший транш, а потім залишок виплати розподіляється на декілька років. Вони їх отримують неодноразово на підставі того, що в країні дефіцитний бюджет, і в державі немає коштів. Отут найголовніша задача стоїть - в зміні підходу до використання людського ресурсу», - розповідає Анна Скороход.

Як вона пояснює, чим менше ми будемо мати втрат, тим менше буде навантаження на бюджет, треба розуміти, що жива людина коштує державі дешевше, ніж мертва, як би цинічно це не звучало. Тому, констатує депутатка, якщо держава краще готуватиме військовослужбовців, то вони будуть морально вмотивовані і будуть розуміти, що їхні сім’ї захищені, що би не сталося, у нас будуть військовослужбовці іншої якості.

«Ви зрозумійте, що наша кількість населення, аж ніяк не відповідає кількості населення в росії. І ми маємо до своїх людей ставитися надважливо, із великою обережністю. Вони - не м'ясо. Людські ресурси – це найважливіше, що має країна», - підкреслює Анна Скороход.

Щодо виплат за бойові поранення, розповідає вона, там простий алгоритм, який складається з однієї довідки. Як пояснює депутатка, військові, чиї права порушені чи які мають якісь проблеми, мають звертатися до Тимчасової слідчої комісії, де персонально розглядається кожен окремий випадок. За її словами, коли людина знаходиться в госпіталі, нараховується 100 тисяч гривень, підстава - єдина довідка від військової частини, від медичної роти.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що система США влаштована так, що, хто би не став президентом, Україна допомогу отримає, але й нам потрібно зайнятися корупцією.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, про що Залужний попередив нас на брифінгу.