Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Логіка цього законопроєкту з боку військових лінійна, вона не передбачає якихось інших підходів, окрім ресурсного. З іншого боку – електоральна логіка політиків, які мислять електоральними категоріями», - зазначає Віталій Кулик.

Як він пояснює, на Банковій бачать зростання рейтингу Залужного, мовляв, це потенційно небезпечно, до ЗСУ зберігається високий рівень довіри, а образ інституції певною мірою об’єднується із образом головнокомандувача. Тому, констатує експерт, виникає занепокоєння, ситуацію вирішили торпедувати цим законопроєктом.

А далі, продовжує гість програми, починається обговорення, законопроєкт підсвічують, вказують на винних, хто це ініціював, хто приховує реальні втрати, хто не жаліє людей, хто місцями не компетентний. Відповідно, констатує він, за електоральною логікою це викликає шок у суспільства.

«Це потужний удар по довірі до ЗСУ, я би навіть сказав, що по нашій вірі у ЗСУ, у наш ЗСУїзм як релігію. Чи переживе інституція ЗСУ цей удар – під питанням, тому що вже зараз є тріщини у цій історії. Поки що висока довіра, висока підтримка, готовність підтримувати, але не собою. Чому так відбулося? Тому що є логіка ресурсу, а не активу, і логіка електоральна, у цьому законі вони об’єднані», - пояснює Віталій Кулик.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов пояснив, що у світі сьогодні перестверджується культ насильства, міжнародні інституції не працюють, на перший план виступає сила.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський розповів, чому путін у новорічній промові не згадав про війну з Україною.