Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

За словами гостя програми, як нас годували обіцянками про 2-3 тижні та великий контрнаступ, так само нам і висвітлювали бойові дії на фронті. Тобто, стверджує він, наша інформаційна політика побудована таким чином, що освітлені події не зовсім відповідали оригіналу, і врешті-решт це наліплене зображення сповзло з реальності, суспільство пригнічене.

«До початку 2023 року чиновники Збройних сил, Міноборони присвоювали собі результати, яких досягли не вони, за взаємним замовчуванням сторін. Тобто ті люди, які робили справу, були не проти того, що чиновники скажуть, що це зробив я чи в кращому разі ми. Ми пахали: я і трактор. І трактор був не проти, тому що трактор має зовсім іншу мотивацію. У тих людей, які вирішували ці завдання, я про військовослужбовців та про тих людей, які зі зброєю в руках вирішували завдання на театрі бойових дій. Вони були не проти, їм не до цього було, бо їх цікавило вирішення основних завдань», – розповідає Олександр Новохатський.

І в якийсь момент, стверджує аналітик, якщо говорити цією аналогією, трактору заборонили орати, йому почали виписувати інструкції, як саме орати, його загнали в такі умови, де трактор був обмежений у можливості добувати успіх. А тому, констатує він, образ того, що у нас класний трактор, він класно паше, відклеївся, бо ситуація трохи інша, кардинально інша.

«Статті в західних виданнях, які сьогодні стали доступними і почали з'являтися з середини листопада, кінця жовтня, показують, що, по-перше, ще навесні людям, заглибленим у проблему, було зрозуміло, що публічно висвітлені завдання під назвою «контрнаступ» неможливо було здійснити. Можна на асфальті проїхатися лижами, але це буде не те. У нас на той момент, коли почали подавати та розвивати цю кампанію, насправді й завдання були інші, і можливості інші, і дійові особи були інші», - пояснює Олександр Новохатський.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманова розповіла, що буде з НАТО, іншими військовими союзами та де серед них місце України.

Також Знай.ua писав про те, що Соскін розповів, чи можна підрахувати втрати особового складу ЗСУ на війні.